© 2018 Varga Júlia

CV

Születtem 1987-ben, Budapesten, május 14-én, csütörtökön. Azóta is itt élek, bár számtalanszor terveztem már máshol.
Kőbányán gyerekeskedtem, a belvárosban fiataloskodtam, és véletlenül még egyetemre is jártam – ez utóbbi nem számított túl sokat.
Végzettségem szerint művelődésszervező vagyok, a közvélekedés szerint alacsony, szerintem meg az egész életem egy DIY-projekt (de tényleg).

Amúgy – nagyjából azóta foglalkozom ilyen-olyan hévvel és formában az írással, amióta megtanultam lerajzolni a teljes ábécét. Gyerekként menő könyvet írtam arról (kézzel!), hogy milyen szuper lesz majd egy amerikai tengerparton élni, kamaszként a naplóm volt a legfontosabb tárgy az íróasztalomban, fiatal felnőttként belekóstoltam az újságírásba, írtam mesét a tévébe és gyerekdarabot színpadra, és külön öröm, ha angolról fordíthatok (vagy visszafele) – amellett, hogy hetente többször rám tör az ellenállhatatlan vágy, hogy írjak valami sajátot is.

Ilyen hely többek között:

Kultúrpart
Szimpatika magazin
Mafab
Alpro
Alza
Magyar Televízió
Csillaghajó Produkciós Műhely

(Szöveg)író (is) vagyok: mert szeretek írni, szeretek szerkeszteni és szeretek fordítani. Bírom az interjúkat, jó barátja vagyok a termékleírásoknak és élvezem a honlapszövegezést. Szívesen reggelizem blogbejegyzést, ebédnél elköltök egy cikket, vacsorára pedig jól csúsznak a szlogenek.

A magam örömére írok mindenfélét, rövidet, hosszút, szomorút és vidámat, prózát és verset – mert 1987 óta pont eltelt annyi idő, hogy rájöjjek, mennyire szeretem ezt csinálni. Meg együttműködni más területekről érkező, kreatív agyakkal.

Készséggel segítek is, ha épp arra van szükség, ha kell egy jó szöveg, vers vagy dráma, szerelmeslevél vagy életrajz, bemutatkozás vagy… akármi. Itt tudsz elérni, ha szeretnél tőlem valamit:

+ 36 20 298 84 75
vargajulia@tress.hu

És ha nem szeretnél semmit, de bírod, amit csinálok – és szeretnél a Patreon-közösségem tagja lenni, mert buzog benne a modern mecenatúra tettvágya, akkor:

http://patreon.com/yuneyuly

Köszönöm, hogy erre jártál, remélem, jól érezted magad 🙂

 

//

I was born in Budapest in 1987, on 14th of May. It was a Thursday, as far as I remember (my mom once told me). I live here since, althought I planned to move several times. I didn’t.

I grew up in one of the not-so-beautiful districts of the city, I spent my youth in the citycenter, and I also went to college – not sure, why.

I have a degree in cultural organisation (sounds better than it actually is), I am relatively short, and my whole life is a f*cking DIY-project (no, really. I try to make my own clothes).

I write since I met the alphabet, and I am not afraid to use it. I wrote articles, poems, plays, tales for kids, interviews and so on – and I also love to translate from English ( currently working out on my language knowledge. It still sucks, but I am getting better. It may seems I am speaking against myself, but no-no: I just try to be honest)

I love to work and cooperate with other creative minds, sooo… of you want anything from me, don’t hesitate to use these contacts:

+ 36 20 298 84 75
vargajulia@tress.hu

Or visit my Patreon-site, if you are willing to join an online community, and feel to support my activity.

http://patreon.com/yuneyuly

Thanks for visiting – I hope you had a nice time, and wish to see you soon! 🙂