A jegesmedve és a rénszarvas

A jegesmedve és a rénszarvas

Egyszer – valamelyik évben, nem sokkal karácsony előtt – a jegesmedve és a rénszarvas, bármennyire is sikeresen kerülték egymás egész évben, csak ugyanabban a bárban kötöttek ki. Hűvös és lapos pillantásokkal méregették egymást a pult két oldaláról, legalábbis amikor szünetet tartottak abban, hogy látványosan nem vették észre a másikat.

A jegesmedvének jobban csúszott az ital, és mivel pár pohárkával megelőzte a szarvast, úgy döntött, ő lép először. Odaimbolygott a szintén magányosan iszogató szarvashoz, és kérdezés nélkül mellételepedett. Á, fordult kicsit oldalvást a szarvas, ne kezdjük megint elölről.

Ezt a meccset még nem játszottuk le, mondta a jegesmedve, haver. Nem vagyok a haverod, mondta a szarvas. Figyelj, folytatta a jegesmedve nagyon komolyan, szerintem te tényleg nyúlod a melóimat, és most nem azért, tényleg, hát jut nekem elég, de na. Ez így nem oké, hogy. Hogy? kérdezte a szarvas, és kért közben még egy kör Jägermaistert. Csak a vicc kedvéért, tolta oda a logós poharat a medve elé. Látod, haver, hát pont erről beszélek. Én se rendelek neked most téli, limitált szériás kólát, érted. Én nem ezt dörgölöm az orrod alá, komolyan, hát a vadászok piáján legyen már szarvas, te meg hülye vagy egyébként, hogy az arcod adod valamihez, amit azzal akarnak eladni, hogy téged nyírnak ki, de mindegy, mondta a medve, és megitta.

Én tényleg nem értelek téged, mondta a szarvas, hogy akkor most mi bajod van. Tied a kóla, oké, a hoki, a légkondi, fagyállók… mit akarsz tőlem? Az én hibám, hogy most divat az agancs? Hogy most ezzel adják el az ejj, de természet-közeli városi köcsög vagyok-ot? Hogy most mennek a földszínek? Hogy olyan ikonikus az alakom? Te a marketingesek döntéseit akarod rajtam számon kérni? és a szarvasnak egy kicsit talán megemelkedett a hangereje, Hát miért nem beszélsz mondjuk a bagollyal, most ő is fut, vagy a rókával, tessék, ő még cuki is, de hogy ezt minden egyes alkalommal megkapom, az, HAVER, kezd elég lenni.

Ne kapd már úgy fel a vizet, mondta a medve, túlságosan ideges természet vagy mostanában, Te nyilván nem érzed úgy, hogy minden sarkon le akarnak lőni, válaszolt a szarvas, Nem, tényleg nem, nekem csak épp szarrá ázik az otthonom és kipusztul a fajtám, kontrázott a medve, Bocs, mindig elfelejtem, hogy te elfelejted, hogy nekem sincs már túl sok terem, hümmögött a szarvas, Na jó, ezt kurvagyorsan hagyjuk abba, mondta a medve, Te kezdted, így a szarvas.

A jegesmedve ingatta egy kicsit a fejét jobbra és balra is, kért két italt, majd a rénszarvasra nézett, és koccintásra emelte a poharát, Kezdjük elölről: tököm kivan attól, hogy olyasmihez adom az arcom és a tehetségem, amihez 1. semmi közöm, 2. szar, 3. megbélyegez. Te hogy vagy ezzel? lehúzta a felest, és a szarvasra bámult. Hát, kezdte a szarvas, engem végül is pont ugyanezek zavarnak, Remek, mondta a medve, holnap reggel tízkor találkozunk, megyünk az ügyvédhez és céget alapítunk, és intett a csaposnak, hogy kéri a számlát. A szarvas meg Hogy tessék, hogy mi, hogy velem?

Naná, mondta a medve, fasza lesz, ketten bármit eladunk, De mégis milyen cég és mit fogunk csinálni és hogy? A medve ismét a szarvasra nézett, Bármit, bárhogy, bárkinek és bármikor. Kell egy fasza logó meg név. A többi megy magától. Biztos, hogy ez ennyire egyszerű? akadékoskodott a szarvas. Ja. Ha eddig is velünk húzták le a sok buta parasztot, akkor most én akarom lehúzni a sok buta parasztot. Meg különben is, karácsony van, ideje kibékülnünk, haver, és a szarvas vállára borította a hatalmas, hófehér fejét. Csak van benne valami, gondolta a szarvas.

Tulajdonképpen eddig is kedveltelek, mondta a medve, én is téged, mondta a szarvas, az sokkal kevesebb energia, mint utálni valamit, na ja, mondta a medve, akkor ezt meg is beszéltük.
És másnap céget alapítottak.

Grafika & inspiráció: LIVI

Leave a Comment

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük